Vit chokladmoussetårta


Gjorde denna när vi hade besök av amerikanare ;) Den är lättsmält och god till efterrätt.

Till middag hade via massa annat ;)




Botten 
300 gr mandelmassa
3 ekologiska ägg

Mousse
300 gr belgisk vit choklad
6 dl ekologisk grädde
4 äggulor

Riv mandelmassan och blanda ner äggen. Bred ut smeten i en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 20 min. Låt kallna.


Smält chokladen över vattenbad (i en kastrull som står i en större kastrull med vatten). Vispa grädden och vänd ner chokladsmeten och äggulorna. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen ca 3 timmar eller flera dagar.  


Tina tårtan ca 20 minuter före servering. 

Man kan ha säsongens bär på tårtan om man vill, som björnbär tex. Så gott!



 

Kommentarer