Marängtårta


Igår var vi på kalas i Fiskebäck och jag hade en tårta med som vi hade till efterrätt. Gjorde extra stor denna gången. 



Maräng: 
4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit

Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och låt svalna.
Vispa i 125 gr smör i krämen med elvisp så den blir fluffig.

Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan och runtom. 


Garnerade med jordgubbar, blåbär, torkade blomblad.
 

Receptet är till 10 bitars tårta, men dessa är 15 bitars, så jag har tagit en halv gång till per tårta!

Jag gjorde 15 bitars tårta och ökade ännu mer än det. Den blev gigantisk.






 

Kommentarer