Ramslöksmajonäs


Reklam för Bagaren och Kocken



Gjorde denna goda ramslöksmajonäs som vi hade till lunch (stark korv) men även sen hos grannen på kvällen som serverade färska räkor. Väldigt gott!

Man ska ju ha balsamvinäger i majonäsen och denna fick jag beställt på Bagaren som kom på posten i veckan. Den är riktigt god och jag använder den mycket på sallader och i mat. Satsa på en bra vinäger. Jag köpte även den röda som jag har ofta i maten med. 



3-4 dl dl majonäs

2  ekologiska äggulor
1 msk vit balsamvinäger DENNA ÄR BÄST
1 tsk senap
50 g ramslök, grovt hackad
3 dl rapsolja 
salt efter smak

Alla ingredienser bör hålla ungefär samma temperatur. 

Rör ihop äggulor, balsamvinäger, senap i en behållare till stavmixer. Vispa i oljan droppvis i början, sedan efter att ca 2-4 msk av oljan gått i kan du börja hälla i lite mer åt gången och vispa hastigt hela tiden. När majonnäsen börjat tjockna kan du hälla på mer och mer olja åt gången – hela tiden under kraftigt vispande. Tillsätt sist ramslöken och salt och kör stavmixern tills att majonäsen är nästan slät. Smaka av med mer salt. Jag hade lite peppar i med.





 

Kommentarer