Ricciarellis kardemumma




En god liten italiensk mandelkaka som är lätt att baka men även lätt att äta.

Den har jag gjort i smakerna apelsin, lime och choklad alla tre finns på bloggen. Denna gången testade jag kardemumma, mycket gott. Jag tog en 5-6 kardemummakapslar som jag skalade och mortlade.







RICCIARELLI

  • ekologiska äggvitor
  • 200gr florsocker, plus extra för att rulla dem i
  • 200g mandelmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • nymortlad kardemumma
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker, mandelmjöl, vaniljpulver och kardemumma Låt smeten vila i kylskåp i en timme.

Forma 20 st avlånga kakor som rullas i florsocker. Låt dessa torka på plåten minst i en timme. Gräddas i 160 grader i 18 minuter. 

Smakar ljuvligt!













 

Kommentarer