Eggnog





Denna gången fick Jamie Oliver stå för receptet. På juldagen serverades denna goda dryck, jag gjorde hälften alkoholfri och andra hälften med rom. Sicken tur att Bolaget hade extraöppet innan jul. 

Efter eggnoggen blev det kalkon som passar så bra på julen. Amerikanskt så det förslår här på ön.

Visst är min nya skärbräda/serveringsfat snyggt, det fick jag i julklapp av äldsta dottern. Hon är grym! Skärbrädan är från återvunnet trä och finns att köpa på https://lilling.se om du vill beställa en. 



















Ultimate eggnog recipe
serves 8 


7 dl ekologisk mjölk (minst 3%)
2,5 dl ekologisk grädde 40%
3 kanelstänger
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller en vaniljstång som du delar och gröper ur vaniljkornen
1 tsk nyriven muskotnöt
5 ekologiska ägg, separerade
1, 5 dl råsocker
1,75 dl Bacardi Dark Rum


I en kastrull, blanda mjölk, grädde kanelstänger, vanilj och muskotnöt. Låt det koka upp, men ta av det från plattan när uppkoket är klart.
Vispa äggulorna med sockret i en Kitchenaid eller med elvisp. Vispa så det blir vitt och krämigt och häll i den varma mjölken tillsammans med romen. Jag tog bort kanelstängerna under tiden men la tillbaka dem när du blandat klart. Kyl detta i kylskåp över natten eller upp till tre dagar.
Precis innan serveringen så vispa äggvitorna till hårt skum som du försiktigt blandar i. Garnera med riven muskotnöt.

Galet gott!






Kommentarer