Äppelpaj deluxe
En grymmegod äpplepaj är detta som Roy står bakom med sitt recept. Nu är ju äpplena mogna så det passar ju toppen att göra allt möjligt på äpplen.
Denna gjorde jag igår kväll och hann precis fota efter solen gick ner.
Botten;
120 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Ställ i kylskåp tills vidare.
Mandelfyllning:
200 g riven mandelmassa
1 tsk kardemumma
100 g rumstempererat smör
1 ägg
3 äggulor
1 tsk kardemumma
100 g rumstempererat smör
1 ägg
3 äggulor
Vispa ihop alltsamman till en kräm.
Äpplefyllning:
4-6 äpplen
1 tsk kardemumma
1 msk malen kanel
1/2 dl råströsocker
1 tsk kardemumma
1 msk malen kanel
1/2 dl mandelmjöl
2 msk flytande honung 1/2 dl råströsocker
Dela äpplena och blanda i övriga ingredienser.
Havrecrumble:
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl ekologiska havregryn
1/2 tsk bakpulver
60 g mjukt smör
Blanda ihop till en crumble,
Fyll pajskalet med mandelkrämen, sen äpplena och sist crumblen. Grädda 175 grader 40 minuter. Låt svlana!
Kommentarer
Skicka en kommentar