Brownie med fudge



Sally ville baka goda brownies och så fick det bli häromdan. 
Så krämigt goda brownies med en fudge ovanpå. Hur fabulösa som helst. Baka dessa!


























175 gram smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao  (från Valrhona är bäst)
1/4 tsk salt
1/2 dl sirap
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl siktat mjöl


Vispa smör och socker luftigt, i med kakao, salt och sirap. Ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner mjölet. Fyll formen med smeten och grädda 35 minuter i 175 grader.

Vi använde en 20x20 cm form som jag klätt med bakplåtspapper.

Chokladfudge:

1 1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl sirap
200 gram choklad

Koka upp grädde, mjölk och sirap. Tag av från plattan och grovhacka chokladen och låt den smälta ner i gräddkoket.

När kakan svalnat så hälls fudgen på kakan. Frys kakan i en 1/2 timme så blir det lättare att skära den i 16 rutor.




















Kommentarer