onsdag 30 augusti 2017

Björnbärspaj









 Bjöd mina grannfruar på denna pajen efter jag och Wilma varit ute i bergen och plockat björnbär. Den blev makalöst god måste jag säga. Det verkade grannfruarna göra med. 
Eller så är de bara snälla ;)

Vaniljsåsen höjde den ännu mer!


















175 gr smör
3 dl ekologiskt mjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
50 gr riven mandelmassa

Blanda ihop till en mördeg och tryck ut i botten av en pajform.

1 liter björnbär 
3/4 dl socker
1 msk potatismjöl

Fyll på pajformen med detta och grädda 200 grader i 20 minuter.






Måste slå ett slag för vaniljkornen som finns i en liten glasbruk. De är ekologiska och väldigt bra att ha hemma. Lägg i en smoothie tex när man behöver söta den. Väldigt användbar...

3 ekologiska äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljkorn
Vispas till en luftig och vit konsistens. 

3 dl ekologisk grädde vispas

Blanda ihop och du har den godaste vaniljsåsen...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar