Kungens tårta


Finbesök kräver tårta. Det är sen gammalt!





Botten
4 ekologiska äggvitor
125 gram mandelmjöl
1 1/2 dl socker

Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner resten. häll över i en bakplåtsklädd form med löstagbar kant runt 25cm. Grädda i 175 grader i 20 minuter. låt svalna

Kräm:
4 ekologiska äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde 40%
2 tsk vaniljsocker

Lägg ihop detta i en kastrull och låt det försiktigt sjuda till krämen är tjock. Ta av från spisen och lägg i 
75 gr riktigt smör

Låt krämen svalna och ha den i kylen gärna i tre timmar.

Lägg botten på ett fat. Bred krämen ovanpå. 

Vispa 2 dl 40% vispgrädde och spritsa ut. 

Rostad mandelspån sprids över grädden.

Sen tog jag massa bär å bröde på som ni ser på bilden...


 

Kommentarer