Morotskaka


Reklam från Bagaren och Kocken.


Några vänner kom ut en lördag, vi skulle åka till Åre och skulle ta med några grejer upp. Så jag passade på att baka en morotskaka, vilket är fantastiskt gott! Det uppskattades av gästerna med såklart.

Köpte ny form för ett tag sen, de blir ju lite slitna efter ett tag. Det blev DENNA från Kitchen Aid!




2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
Pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl pekannötter grovhackade 

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och pecannötterna. 
Häll i en form med löstagbar kant 25 cm som är bakplåtsklädd på botten och smord och bröad på sidorna. Grädda i 175 gr i 45 minuter.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk lime

Vispa ihop och spritsa på kakan när den är helt kall. Ställ i kylen så glasyren stelnar.





 

Kommentarer