Monka


Skulle göra dessa påskgula men den färgen fick förflyttas till soporna, men en orange hade jag så det fick det bli!

Detta är ju cocosmunkar så man kan istället för färg ta 1 1/2 msk kakao. 






1 ekologisk äggvita
4,5 dl socker
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl kallt vatten
Blanda runt till en sörja

Koka upp 1 1/2 dl vatten och blanda i 1 1/2 msk gelantinpulver och rör tills gelatinet smält. Häll över gelatinet på det övriga och kör med elvisp eller Kitchen Aid i minst 25 minuter tills du får en tjock marängliknande smet.

200 gr cocos som du blandar med valfri pastafärg

Häll lite cocosblandningen i en bakplåtsklädd form 25x25cm sen på med smeten och ett lager med cocos över. Ställ i kylen i två timmar. Skär i rutor och doppa kanterna i överblivet cocos. Super!




 

Kommentarer