Pots de crème au chocolat


Efter hummern så fick vi smälta ner kvällen med en riktigt god dessert. Receptet hittade jag på Instagram. så god. Receptet är för fyra men det blev för sex personer. Men det funkade ändå. Väldigt gott!




100 g belgisk mörk choklad, ca 55% kakaohalt
3 ekologiska äggulor
2 msk strösocker
1 dl ekologisk standardmjölk
1,75 dl  ekologisk vispgrädde
0,75 tsk vaniljextrakt


2 dl vispad ekologisk grädde till servering
ev lite riven choklad till servering

Vispa samman äggulor med socker.

I en kastrull – mät upp mjölk, grädde och vaniljextrakt. Låt koka upp.

Häll ner den varma gräddmjölken i äggbunken under vispning, och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen igen.

Sätt tillbaka kastrullen på plattan igen, med låg värme, rör om hela tiden med en handvisp tills blandningen tjocknat. Den kommer inte att tjockna lika mycket som t ex en vaniljkräm gör, men den ska tjockna märkbart i alla fall, men bör inte koka.

Häll ner kastrullens innehåll i bunken med choklad. Rör om, låt stå någon minut, och vispa sedan slätt med elvisp. 

Häll upp i formar och ställ in i kylen i minst tre timmar före servering eller över natt.

Garnera med vispad grädde.




 

Kommentarer