Lobster Rolls
När jag vaknade imorse verkade någon länsat kylen inatt på hummern. Jag som var så sugen på Lobster Rolls. Men det som fanns kvar fick ändå bli några. Det är ju så gott.
En vän och jag åkte vårvintern 2013 till New England USA för seriös shopping. Bästa resan ever. Vännen har idag adress himlen. Vet att hon bor bra där men henne saknar man.
När vi kom till Vermont och ett hotell sent inför andra natten så skulle vi käka på hotellet och specialaren var Surf´n Turf. Det testades fast vi tyckte det lät konstigt med oxfilé och hummer. Bönngött! Vi är ju änna vana vid hummer, majo och gurka typ ;)
Hela New England är ju hummercentrerad och där testade vi även Lobster Rolls eller Lobster Bun.
Nu fick det bli det på resterna av klorna som faktiskt fanns i kylen.
Så här skulle jag gjort det
2 humrar köttet i mindre delar
2 msk Hellmans majo
1 msk creamfraiche
1/2 salladslök (gröna delen)
salt, peppar, chiliflakes
1 tsk limesaft
färsk persilja, gräslök
Blanda ihop till en röra
Korvbröd potatobun eller briochebröd
smör
Salladsblad
pommes eller chips
Smöra korvbröden på insidan och stek dem i stekpanna med insidan så den får färg. Lägg i salladsblad och röran. Servera med pommes.
Kommentarer
Skicka en kommentar