Gratinerad hummer



Gratinerad hummer är det godaste alltså och det hade vi igår kväll och alla kidsen höll sig hemma för kvällsmaten innan de drog ut på skojigheter. 
Vi sparade klorna och serverade dessa bredvid. Men de gick inte att få ner alla. Mättande. 







Två port.

Svampgratinerad hummer:

2 kokta humrar
100 gr färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
salt, peppar
riven ost

Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet.
 Skär köttet i tärningar och lägg skalen i en form.
Fräs svampen i smör.
Gör gratängsåsen.
Lägg i hummerköttet och svampen och fyll de tomma skalen.
På med osten.

Grädda 250 grader i 10 minuter.

Servera med vitlöksbröd. Sallad kan nog vara gott till med om man vill ;)
 



 

Kommentarer