Vit chokladmoussetårta med mandelbotten
Tre tårtor hade vi på konfirmation i helgen ihop med en radda macarons. Alla glutenfria!
Denna frysta tårta kan man ju göra i förväg vilket är smidigt när det går åt några tårtor.
Botten
300 gr mandelmassa
3 ekologiska ägg
Musse
300 gr belgisk vit choklad
6 dl ekologisk grädde
4 äggulor
Silverkulor
rosblad
rosblad
Riv mandelmassan och blanda ner äggen. Bred ut smeten i en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 20 min. Låt kallna.
Smält chokladen över vattenbad (i en kastrull som står i en större kastrull med vatten). Vispa grädden och vänd ner chokladsmeten och äggulorna. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen ca 3 timmar eller flera dagar.
Tina tårtan ca 20 minuter före servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar