Rabarberkaka



Denna rabarberkakan bakade dottern igår innan hon skulle jobba. Galet god!

Grannen kom in med en fantastisk god smörgåstårta igår, så jag sprang över sen med lite av denna kaka som de kunde ha till kaffet på kvällen. De verkade gilla den med, eftersom lovorden kom på sms ;) 






Sätt ugnen på 200gr


250 gr smör
5 dl ekologiskt vetemjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver

Fyllning, blanda ihop
2 ekologiska ägg
1 dl kesella
2 dl cream fraîche
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker

300-400 gr rabarber

Rör ihop mördeg i en bunke, maskin eller elvisp. 
Tryck ut hälften i en form 25x25cm. Dottern hade klätt formen med bakplåtspapper, men det måste man inte.
Fyll på med rabarber och häll över fyllningen. Strö sen över resterande mördeg över fyllningen som ett strössel.

Grädda i 30 minuter.

Låt kakan kallna och låt den stå i kylen ett par timmar så den sätter sig och fyllningen stelnar som en cheesecake.





 

Kommentarer