Rabarberkaka
Nu gäller det att baka så in i bänken av alla goa rabarber. För nu är de som bäst! Idag på morgonen så bakade jag denna kaka som jag annars har äpplen i och det funkade så bra ihop. La lite kardemumma och råsocker på rabarbern.
1 ekologiskt ägg
1 kkp socker
1 kkp vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda allt i en bunke
Häll i:
1 kkp vetemjöl
100 gr mjukt smör
Blanda ihop.
Lägg hälften av smeten i en form 20x20 cm eller en rund med löstagbar kant.
Skiva över 5 rabarber, jag tog en matsked råsocker över rabarbern och nymortlad kardemumma.
Rulla resten av degen i rullar och lägg över lite slarvigt.
Grädda 200 grader i 35 minuter.
Vispad grädde till.
Kommentarer
Skicka en kommentar