Nektarin Clafoutis
Lite som ugnspannkaka blir denna franska efterrätt Nektarin Clafoutis.
3 nektariner i klyftor
2 msk konjak eller whiskey
3 ekologiska ägg
3 1/2 dl mjölk
3/4 dl råsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk kanel
Lite limeskal (valfritt)
1 1/2 dl ekologiskt vetemjöl (Saltå Kvarn)
Sätt ugnen på 200 grader och lägg en klick smör i en pajform som du sätter in i ugnen medan den värms upp.
Blanda nektarinerna med whiskeyn om du vill ha det.
Lägg 3 ägg i en blender ihop med allt utom mjölet. Kör tills det är rejält blandat. Lägg i mjölet och fortsätt blanda några sekunder. När mjölet är i så får man inte överblanda. Då blir det ett segt resultat.
Ta ut formen ur ugnen och fördela smöret jämt. Lägg i nektarinerna. Häll på pannkakasmeten och sätt in i ugnen 40 minuter. Sänk samtidigt värmen till 175 grader.
Lite florsocker och en klick glass eller grädde till. Men jag tog yoghurt för det är nyttigare säger dom ;)
Kommentarer
Skicka en kommentar