BANOFFEE MERINGUES CAKE


En tårta bakades förra veckan till en födelsedags herre för att överraska. Det fick bli denna tårta, lite för söt, hade nog inte glasögonen på när jag läste receptet ;)

Vilket fint väder vi har just nu. Mycket målning av hus, fast nu är vi klara och badande. 24 grader i vattnet är ju så ovanligt men så skönt. Idag får det bli ett morgondopp.

Ha en fin lördag!









Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk

4 dl grädde
3 bananer
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter eller pekannötter 
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och strö över grädden.
Riv choklad över det hela.



 

Kommentarer