Ljusgula Macarons med lätt citronsmak
Äldsta dottern har börjat baka macarons, denna gången blev de ljust gula med en gnutta citronsmak. Väldigt goda!
100 gr siktat mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvita
5 msk socker
gul pastafärg
100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rivet skal av en ekologisk citron
1 tsk citronsaft
Vispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Vitorna ska precis hänga ihop. Lite pastafärg går i nu. Blanda i mandelmjöl och florsocker. Spritsa ut femkronorstora kakor på bakplåtspapper och låt dem torka i en timme...
Grädda 15 minuter på 150 grader.
Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en god smörkrämssmet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.
Kommentarer
Skicka en kommentar