Baked yoghurt





 Vilken god efterrätt!
Hittade denna på en amerikansk blogg och var tvungen att testa. Den är inte så söt och man kan gärna ha sötare saker till än bär. Sen passar den toppen med pistage till men det hade någon käkat upp här hemma så jag tog macademia nötter. Lite färglöst, men gott.

Denna efterrätten kommer jag göra ofta med varierande tillbehör. Man kan även göra den i större form om man vill, som man skedar upp.

Smaken är ett mellanting mellan Panna Cotta och Cheesecake. Fast konsistensen som en pudding. Så lysande gott tyckte vi här hemma.






























6 efterrätter

3 dl turkisk ekologisk yoghurt
3 dl ekologisk vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljextrakt (eller 1 urskrapad vaniljstång)

Blanda ihop med en visp till en slät kräm, skönt att inte ens behöva ta fram elvispen.
Häll i sex skålar. Ställ dem i en stor form med höga kanter. Häll kokande vatten i formen så småformarna står i vattenbad.
Grädda 15 minuter i 175 grader.

Låt kallna och sen låt dem stå i kylskåp i minst tre timmar.





Kommentarer