Pizza med mozzarella, serrano och ruccola
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2–6 dl vetemjöl special
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2–6 dl vetemjöl special
Blanda och jäs i 40 minuter.
Tomatsås:
2 klyftor vitlök
1 burk ekologiska tomater, Saltå
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Fräs vitlöken i smör, häll i tomaterna och honungen. Koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.
Kavla ut degen till fyra pizzor. Lägg på tomatsåsen och mozzarellaost. Sen kommer fyllningarna. Här en med serranoskinka, men den la jag på efter pizzan kommit ur ugnen och ruccola på det.
2 klyftor vitlök
1 burk ekologiska tomater, Saltå
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Fräs vitlöken i smör, häll i tomaterna och honungen. Koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.
Kavla ut degen till fyra pizzor. Lägg på tomatsåsen och mozzarellaost. Sen kommer fyllningarna. Här en med serranoskinka, men den la jag på efter pizzan kommit ur ugnen och ruccola på det.
Kommentarer
Skicka en kommentar