Kärleksmums
Fick snabbt slängt ihop dessa någon dag innan konferensen började ifall vi skulle få oväntat besök under veckan.
Väldigt chokladig och god måste jag säga.
Kaka:
5 ekologiska ägg
4 dl socker
4 1/2 dl ekologiskt mjöl
3 tsk bakpulver
5 msk fin kakao
2 dl vatten
300 gr smör
200 gr mörk choklad
Glasyr:
2 dl vispgrädde 40%
2 msk espressokaffe
200 gr mörk choklad
kokos
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner alla torra ingredienser.
Smält smöret och chokladen, blanda ner detta tillsammans med vattnet.
Jag gräddade i två fyrkantiga formar, men en långpanna fungerar lika bra. Grädda 200 gr i 15 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med espresson och blanda ner chokladen, blanda tills chokladen är smält. Häll detta över kakan när den svalnat lite och strö över kokos.
Skär kakan i rutor.
5 ekologiska ägg
4 dl socker
4 1/2 dl ekologiskt mjöl
3 tsk bakpulver
5 msk fin kakao
2 dl vatten
300 gr smör
200 gr mörk choklad
Glasyr:
2 dl vispgrädde 40%
2 msk espressokaffe
200 gr mörk choklad
kokos
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner alla torra ingredienser.
Smält smöret och chokladen, blanda ner detta tillsammans med vattnet.
Jag gräddade i två fyrkantiga formar, men en långpanna fungerar lika bra. Grädda 200 gr i 15 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med espresson och blanda ner chokladen, blanda tills chokladen är smält. Häll detta över kakan när den svalnat lite och strö över kokos.
Skär kakan i rutor.
Kommentarer
Skicka en kommentar