Vaniljbullar
Bakade bullar häromdagen. Vaniljbullar är nog hela familjens favorit. Inte konstigt alls för de är supergrymma. Bäst.
Denna gången kokade jag vaniljkräm. Mest för att jag hade massa äggulor liggandes i kylen. Det blir ju mycket gott alltså. Jobbigt gott.
Vaniljkräm
7 ekologiska äggulor
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
5 dl ekologisk mjölk
1 dl maizenamjöl
1 1/2 dl socker
50 gram smör
koka upp mjölk med vaniljpulver
vispa äggulor med maizena och socker
häll i vaniljkoket och låt sjuda till en kräm
ta av från plattan och låt smöret blandas i
låt den kallna
Vaniljbullar
50 gr jäst för söta degar
5 dl mjölk
200 gr smör
2 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
15 dl vetemjöl
Fyllning 1
200 gr smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Fyllning 2
Vaniljkräm
Garnering
Florsocker
Gör bulldegen som vanligt. Jäs 30 minuter. Kavla ut i rektangel, bred över fyllning 1. Vik över på mitten två vik. Strimla och gör knutar. På med vaniljkrämen, typ en efterrättskeds stor. Jäs 40 minuter. 190 grader varmluft i 12 minuter. Florsocker över sen när de svalnat lite...
Kommentarer
Skicka en kommentar