Rabarber och ingefärskaka
Rabarber är ju säsong just nu, passa på fram till midsommar. Sen blir dom inte lika goda längre. Ingefära och rabarber är gott ihop, blir en god brytning, tar bort det sura en del.
Gör man dubbel sats så blir det en långpannekaka.
5 dl mjöl
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
120 gr smör
Blandas ihop. Sen fortsätter man blanda i:
2 ägg
1.25 dl mjölk
Häll i klädd eller bröad form.
Skiva 4 rabarber ( beroende av storlek på rabarbern, så kan det ju både vara mer eller mindre ) och blanda ev med 1 tsk ekologisk torkad ingefära. Lägg ovan smeten och tryck ner lite grann. och grädda i 190 grader i 25 minuter. Kolla så kakan är genomgräddad. Annars får man köra ett par minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar