Flag Cake
Idag var det lite US gäster. Mitt kusinbarn Emma förgyllde dagen med oss, med sig hade hon sin mormor, som inte rest lika långt.
Fick se denna på nätet häromdagen och tänkte så passande att servera denna. För det måste ju var jätte jättekul för en amerikanska att komma till Sverige och äta amerikansk mat ;))) Ja mycket ska de stå ut med mina släktingar ;) Men de tyckte den var god, så det var ju kul ;)
Egentligen så är det hallon i denna men jag tog jordgubbar istället. Det blev gott det med.
1.2 liter hallon
1 ekologisk apelsin, juicen
1/2 dl florsocker24 savoiardkex
300 gr mascaponeost
3 dl grädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
3 fpk blåbär a 125 gram
Mosa hallon (eller jordgubbar) och lägg i juicen från apelsinen och florsockret. Sätt undan en stund.
Vispa grädden och blanda i mascaponen och vaniljen och florsockret.
Ta en rund springform med löstagbar kant. Klipp ut bakplåtspapper så det täcker botten och runt kanterna. Bryt sönder kexen och lägg tolv stycken i botten, häll över hälften av de röda bären och bred över hälften av mascaponen. Gör om samma sak igen och toppa med blåbär. Låt stå i kylen i tre timmar.
Kommentarer
Skicka en kommentar