Lime och Hallon Cupcakes
Föräldrar som stannar på kalaset behöver ju något till kaffet. Ska i ärlighetens namn säga att det var den trettonåriga dottern Wilma som gjorde det mesta av jobbet med att baka dessa.
Hon fick göra lite förändringar i receptet, men jag skriver ut det rätta som kommer i från Hello Cupcake bakboken.
Frusna hallon fick det bli.
3 eko ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gr smält smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl blå vallmofrön
Skal och saft av 5 lime
Vispad grädde och hallon
Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt.
Häll i smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl med bakpulver, salt och vallmofrön och vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
Tillsätt limen.
Placera ut 12 formar och fyll dem 2/3 med smet.
Grädda 15 minuter i 175 grader varmluft.
Låt dem svalna helt.
Vispa grädde och garnera med den och hallon. Färska är nog att föredra men i all hast så blev det frusna hos mig och det fungerade det med.
Kommentarer
Skicka en kommentar