Pizza Nepolitansk


Reklam för Bagaren och Kocken


I mors dag fick jag denna pizzaugn som dottern kikat ut. Vi har använt den flera gånger och nu börjar det sitta. Trixet är att ugnen ska vara väldigt varm innan man börjar. 

HÄR hittar du pizzaugnen som är köpt på Bagaren och Kocken! Den är portabel vilket kan vara käckt. En Ooni fyra som matas med träpellets av ek.
Köpte en pizzaspatel till men den är inte med på bilden.

Mjölet köpte jag av en pizzahandlare i Falkenberg (på nätet såklart) och fick fantastiskt bra mjöl. Men såg att ICA på Hönö hade samma mjöl, det blir ju faktiskt enklare ;) Mjölet är viktigt!










6 bottnar

5 dl vatten - ca13-17 grader
5-6 gr jäst
ca 0,9 kilo mjöl - av 00 sort
25 gr salt

Blanda vatten jäst och salt, häll i mjöl men spara en del så den inte blir för hård. Blanda i 5 minuter och checka degen. Blanda 5 minuter till. Låt den vila i en kvart. Forma 6 bollar som vägen runt 200 gram. Låt jäsa i 6 timmar i 20 grader täckta med plast eller handduk, vill du kan du stoppa den i kylen och den kan förvaras där upp till 2 dygn.

Har du förvarat den i kylen så ta fram degen så den kommer i rumstemperatur.

Värm upp pizzaugnen till 500grader (tar minst en kvart).

Koka en tomatsås på krossade fina tomater från Mutti. 

Bred ut pizzabollen med händerna till en pizzabotten, lite tjockare runt kanterna. Bred ett tunt lager tomatsås och klicka ut mozzarella och riven parmesan. 

Toppa med serrano eller det du gillar.




 

Kommentarer