Cinnamon Coffeecake


Denna kakan är en väldigt god kaka. Passar till kaffet och är lite svampig i konsistensen. 
Maken tog med denna kaka till svärfar när han låg på sjukhuset för någon månad sen. 
-Det var en god kaka, sa svärfar när de fikade. 
Det var den sista kakan svärfar fick som jag bakat (men han hann med andra kakor). Han gick bort förra veckan och kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Han var en mycket snäll man.



















175 g smör

2 1/2 dl socker
2 eko ägg 
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt

Fyllning:
1 dl socker
1 tsk kanel


Vispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten.
Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en form som är 25 x25 cm med bakplåtspapper. 
Fyll formen med hälften av smeten. 
Blanda fyllningen och strö över 1/2 av den. 
På med resterande smet. 
Strö över kanelsockret ovan på. 
Grädda 45 minuter.

Skär i rutor.





Kommentarer