Gratinerad hummer






Det godaste receptet på hummer är detta om du frågar mig. Fick några över förra helgens ätande som jag tog till lunch dagen efter. Bra för då får jag dagsljus när korten ska tas.

Förra helgen åt jag hummer fredag, lördag och måndag. Men denna helgen har vi varierat kosten och ätit kräftor istället.




























Svampgratinerad hummer:

2 kokta humrar
100 gr färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
salt, peppar
riven ost

Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet.
 Skär köttet i tärningar och lägg skalen i en form.
Fräs svampen i smör.
Gör gratängsåsen.
Lägg i hummerköttet och svampen och fyll de tomma skalen.
På med osten.

Grädda 250 grader i 10 minuter.
 
 




Kommentarer