tisdag 9 januari 2018

Morotskaka med pecan och limefrosting




I helgen bakade jag morotskaka, det gillar vi i vår familj. Saftig och fin med en kräm ovan som inte går av för hackor. 

Morotskaka kan man ju göra i rund form eller som här i rutor. Väldigt käckt att frysa in och ta fram när man vill ha till kaffet!
























2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
Pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl pekannötter grovhackade

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och pecannötterna. 
Häll i en form 25x25 cm som är bakplåtsklädd. Grädda i 175 gr i 45 minuter.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk lime




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar