söndag 7 januari 2018

Giant Cookie stuffed with Nutella



Bakade denna smarriga kaka till kaffet igår. Fylld med Nutella. Passar perfekt med en kula glass. Denna är en snabbakad kaka som passar till efterrätt eller till fikat.

 Hoppas ni får en fin söndag, vädret verkar bli toppenfint. Kallt men soligt!





















































240 gr smör
2 1/2 dl muscovadosocker
1 dl socker

Vispa krämigt

1 ekologiskt ägg
2 tsk vaniljextrakt 

Fortsätt vispa och blanda sen ner

5 1/2 dl ekologiskt mjöl
1 tsk bikarbonat
några korn salt

Vispa tills det går ihop och tillsätt

340 gr choklad chips

Lägg hälften cookiesmet i en form med löstagbar kant och tryck ut mot kanten.

2 dl nutella som breds över bottencookien, lägg sen över resten smet som lock.

Baka 175 grader i 30 minuter.

Äts bäst ljummen, den ska vara lite kladdig.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar