Banana Cream Pie



Igår hade jag några tjejer hemma och vi åt detta till middag. 

Men till efterrätt så blev det Banana Cream Pie! Den gillar vi skarpt asså. Det var ju lite mörkt igår så bilderna har väl setts bättre kanske. 
Söndag idag och nu kan man bara hoppas att veckan som kommer blir en riktigt bra vecka. 

















 Pajdeg:

120 gram kallt ekologiskt smör 
1 dl florsocker
180 gram ekologiskt vetemjöl 
1 ekologisk äggula

100 gram vit choklad

Blanda ihop alla ingredienserna och låt vila 20 minuter i kylskåpet. Tryck ut i en pajform med räfflad kant och som är avtagbar kant. Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylskåpet i en halvtimme. 
Grädda 13-15 minuter i 180 grader och hacka den vita chokladen och strö över pajskalet så att det smälter.

Kolasås:
1 burk färdigkokt karamelliserad mjölk eller koka själv 3-4 timmar.

Vaniljkräm:
3 ekologiska äggulor
3/4 dl strösocker 
3 msk maizenamjöl
0,5 st vaniljstång eller vaniljpulver
2,5 dl ekologisk lantmjölk
15 gram ekologiskt smör

Rör ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna och koka upp med mjölken. Plocka upp vaniljsstången eller så tar du vaniljpulver som du kokar upp med mjölken istället. Vispa ner mjölken i äggblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner smöret. Låt svalna.

Montering:
3st ekologiska bananer
3,5 dl ekologisk vispgrädde
Hyvlad mörk choklad 70%
Kakao från Valrhona

Grovt hackade pekannötter

Ta ur pajskalet ur formen, bred kolasås på pajbotten. Fördela bananskivorna ovanpå och vaniljkrämen ovanpå bananerna. Toppa med vispad grädde som du spritsar över. Dekorera med pecannötterna  och hyvlad choklad sen pudra över kakao över hela pajen.


Kommentarer