måndag 17 juli 2017

Frusen jordgubbscheesecake




När dottern kom hem från resan över Atlanten, så hade jag gjort denna till kaffet. Nu har det ju gått veckor sen hon kom hem, men det har varit en konferens emellan.

Denna var god, hittade den på Linneas Skafferi för den intresserade.

Nu har mycket vatten runnit under broarna det senaste. Eller snarare vindar som blåst, haha. 

















3 eko ägg

1 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
1 burk Kesella 
3 dl ekologisk vispgrädde
1 tsk vaniljextract 
300 g jordgubbar 

1 liter jordgubbar ovan tårtan

Separera äggen. Vispa äggvitan till ett vitt skum. Vispa ihop äggulan med sockret och vaniljen, vispa vitt och pösigt, tillsätt Philadelphiaost och Kesella. Rör ihop till en jämn smet.

Vispa grädden, vänd ner den i äggsmeten och blanda väl. Dela jordgubbarna i bitar och rör i dem. Vänd sist i äggvitan.
Fyll botten av en springform med smeten. Dela sedan jordgubbar och tryck fast längst kanten (snittytan ut) som ett dekorativt band. 
Ha sedan i resterande smet i formen.
Frys över natten, ta fram cirka 30 minuter innan de skall ätas så den hinner tina något. 

Dekorera med färska, svenska jordgubbar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar