Saffranslussebullar med vitchoklad och pinjenötter
Saffran. Det tar ett tag att lära sig tycka om det. Det är ju en rätt vuxen smak. Öbor gillar inte saffran. Så är det bara. Det finns förstås undantag. Jag.
Såklart finns det fler som gillar saffran, men förr i tiden hade man nog inte råd med saffran och så man får väl se det som det är något man måste lära sig att tycka om.
Dessa bullar liksom smälter i munnen. Så är det. Fyllda med vit choklad och toppade med pinjenötter. Tjena!
40 st
50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader)
1 dl socker
150 gr mjukt smör
1 ägg
1 pkt saffran
10 dl vetemjöl special
50 gr smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling
Pinjenötter
50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader)
1 dl socker
150 gr mjukt smör
1 ägg
1 pkt saffran
10 dl vetemjöl special
50 gr smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling
Pinjenötter
Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar. Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.
Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar