Saffranssnurror


Idag hade jag beställning på dessa lussebullar till advent. Så jag bakade dubbelsats så några hamnade i egen frys. 
Det blev en sån ovanlig jäsning idag. Bara vände ryggen till ett par minuter så höll det på att jäsa över. Så snabbt brukar det aldrig gå. Köpte jästen igår, kan vara så att den var väldigt färsk. Det gillar vi.
Vi fick kaffegäster idag, så då blev det denna saffransbulle till kaffet. Passade ju bra!









40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader)
1 dl socker
150 gr mjukt smör
1 ägg
1 pkt saffran
10 dl vetemjöl special

50 gr smör
200 gr vit fin choklad

Ägg till pensling
Pinjenötter

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.











Kommentarer