Pecan Chocolate Pie
Nu kommer den sista i raden av Martins chokladefterrätter när han fyllde i helgen. En pecanchoklad paj.
Pecannötter är verkligen en favorit, denna paj med choklad i är makalöst god. Passar så bra hela året.
Pajskal:
3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten
Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och täck en pajform. Lägg den i frysen tills vidare.
Pecanfyllning:
4 ägg
2.4 dl muscovadosocker
1.5 dl ljus sirap
40 gr smält smör
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
170 gr smält mörk choklad
4.5 dl Pecannötter grovt hackade
Vispa äggen lite lätt och häll i övriga ingredienser förutom pecannötterna. Istället för vaniljextrakt kan man ta vaniljsocker, om det är svårt att få tag på.
Lägg pecannötterna i pajformen och häll över chokladkolan. Grädda 10 minuter i 200 grader. Sänk sedan värmen till 160 grader och grädda i 40 minuter till. Låt pajen svalna och servera den kall med vispad grädde eller vaniljglass.
Pajskal:
3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten
Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och täck en pajform. Lägg den i frysen tills vidare.
Pecanfyllning:
4 ägg
2.4 dl muscovadosocker
1.5 dl ljus sirap
40 gr smält smör
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
170 gr smält mörk choklad
4.5 dl Pecannötter grovt hackade
Vispa äggen lite lätt och häll i övriga ingredienser förutom pecannötterna. Istället för vaniljextrakt kan man ta vaniljsocker, om det är svårt att få tag på.
Lägg pecannötterna i pajformen och häll över chokladkolan. Grädda 10 minuter i 200 grader. Sänk sedan värmen till 160 grader och grädda i 40 minuter till. Låt pajen svalna och servera den kall med vispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Skicka en kommentar