Ekologisk julskinka

Här har vi de senaste åren haft ekologisk julskinka. Måste säga att det är ett riktigt lyft, man vill inte gå tillbaka till något annat. Det hade väl varit att föredra att alla djur växte upp ekologiskt tycker jag. Det är värt de extra kronorna.

Här går alltid julskinkan in i ugnen, då blir den godast. Dessutom blir det mindre jobb, den gör sig själv. Jag lägger den i stekpåse för att få saftigheten, sticker i en termometer och ställer ugnen på 160 grade och termometern på 70, så piper ugnen när skinkan uppnått 70 grader.

Griljerar den gör jag efteråt naturligtvis.

3 msk senap
1 äggula
1 msk socker
Ströbröd

Blanda senap, äggula och socker. Pensla på skinkan och strö över ströbrödet. Griljera på 250 grader. Har du en griljeringsinställning så använd den, det tar 10 minuter.



Kommentarer