Chocolate Mousse Cheesecake

Fick med mig ett par tidningar hem från USA i höstas och i en av dem var denna cheesecaken med och den var man ju tvungen att testa. Vi hade gäster igår och att efter ha proppat oss fulla med nykokta kräftor så avslutades måltiden med denna.

Nästa gång ska jag ha i lite mindre socker, eftersom det är ett amerikanskt recept så kändes den lite söt. Kan bero på att sockret i Sverige utvinns från sockerbetor medan sockerrör är amerikanarnas sätt att få ut sitt socker. Vårt socker är mycket sötare i smaken.

1 paket Bragokex från Göteborgs Kex
1 msk socker
60 gr smält smör

Mixa kakorna till kaksmulor och blanda i socker och smält smör. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant. Grädda 10 minuter i 165 grader.

600 gr Philadelphiaost
110 gram vit fin choklad
1 3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg


Vispa Philadelphiaosten tills den blir krämig. Häll i socker och vanilj. Smält den vita chokladen och vispa i oströran, knäck i ett ägg i taget och rör runt ordentligt. Häll över botten och grädda 45 minuter och låt den sen kallna. Flytta över kakan till kylskåp och låt den stå där minst 4 timmar.

1 1/2 paket Philadelphia ost med chokladsmak Marabou
2 dl vispad grädde
1 paket färska hallon
Vit choklad till garnering.

Vispa chokladphiladelphian krämigt. Blanda med vispad grädde. Bred över cheesecaken och garnera med hallon och vitchokladhack.


















Kommentarer