Kalljästa frukostfrallor

Reklam för Nordic Nest


Så grymt goda frallor som blev här igår morse. Smeten vevades snabbt ihop kvällen innan. Vi hade varit på Orust på kvällen och kikat på en båt, som vi inte ska ha ;) Men mysigt på Orust ändå. Så lite trött och skulle precis störtdyka i sängen så kom jag på att lite frallor på morgonen kan ju inte skada ;) 

Just nu så har NORDIC NEST upp till 50% på stekpannor och kokkärl så passa på om du ska ha något till båt eller husvagn. Idag ska jag klicka hem på det ena och andra ;)

När jag vaknade så satte jag igång ugnen på 250 grader varmluft, men jag kan nog tänka mig att 225g hade räckt och ökat tiden istället. Goda blev de. Ta inte flingsalt i dessa för då får man öka mängden så ta vanligt salt.











Alla mjölerna har jag köpt på Limabacka Kvarn.

5 dl kallt vatten
10 gr jäst
4 dl ekologiska havregryn
100 gr rivna morötter (eller rödbetor, äpple, päron, squash)
3 dl yoghurt (eller mjölk, filmjölk, gräddfil)
2 dl ekologiskt fullkornsmjöl som graham
1 1/2 tsk salt
500 gr ekologiskt vetemjöl

2 dl blandade frön, pumpa, sesam, solros och chia

Lös ut jästen i vatten och blanda i resterande utan fröna medan maskinen går. Degen ska vara lite lös. Häll fröna på toppen av degen och täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet över natten.
Sätt ugnen på 250 grader varmluft

När ugnen är varm, klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg in 5 isbitar i botten på ugnen när plåtarna är insatta i ugnen (det blev två plåtar med frallor). Stäng luckan snabbt. 

Grädda 15-20 minuter


 

Kommentarer