Dadelkaka
Ser väl inte mycket ut för världen kanske men gillades av alla i familjen förutom hos som ska fylla arton.
Försöker att inte ha så mycket socker i ett par veckor, så gårdagen bjöds på huvudvärk.
Idag försöker jag att kurera mig mot att en halsont ska ta över. Dricker ingefärsvatten och vilar. Hoppas det inte bryter ut.
3 ekologiska ägg
1 msk rågad kokosolja
2 dl ekologiskt mandelmjöl
1 dl kokosflingor
3 1/2 msk kakao från Valrhona
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa flingsalt
Kör de urkärnade dadlarna i blender ihop med mandelmjölet och kokosen. Ner med resterande ingredienser.
Lägg ett bakplåtspapper i en springform med pappret på utsidan så botten är täckt. Häll i smeten i formen och grädda 12 minuter i 175 grader.
Servera med hallon.
Kommentarer
Skicka en kommentar