Blueberry Cheesecake





Mannen var ute och fiskade kräftor i slutet på förra veckan så vi hade över några vänner på kräftor och till efterrätt hade jag gjort denna cheesecake med blåbär och vit choklad!
















































300 gram digestive
150 gr smör
 
600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1.5 dl blåbär
 
Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över blåbären.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.


Kommentarer