Morotskaka

Idag blev det morotskaksbak...egentligen så är receptet gjort för en rund springform men jag har de senaste åren gjort i långpanna istället. Så käckt att ta fram när man får oväntat besök, tinar på ett nafs. Receptet är från Rosendahls kokbok och slår ALLA morotskakor som finns. Just morotskaka, vill man ju att ska smaka precis så man tänker sig att den ska...







2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
Pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl valnötter grovhackade

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och valnötterna. Grädda 40 minuter i springform, 15 minuter i långpanna på 200 grader. Låt svalna.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk citron






Smeta över kakan när den svalnat helt, ställ in i kylen tills toppingen stelnat... Skär i rutor...
Ha en go dag!

Kommentarer