Rostade betor med burrata och örter
En ljummen sallad blev det till lunch för mig och gubben en dag innan vi drog ut på holmarna, väldigt god. Man kan såklart ha vilka betor man vill, gulbetor vad det som affären erbjöd och de gillar jag så det fick det bli.
6 st gulbetor
två burrata
ruccula
olivolja
rostade valnötter
basilika
1/2 tsk honung
salt och peppar
Örtolja
2 dl basilika
4 msk olivolja
en skvätt lime
salt
Skala betorna och dela dem i klyftor, lägg i en ugnsform ihop med olivolja och salt och peppar och rosta tills de är mjuka ca 20-25 minuter i 200 grader.
Rosta valnötterna i het panna på spisen.
Gör örtoljan i en blender.
Lägg upp rucolan på ett fat. Ta ut de varma betorna och blanda lite honung på och lägg över betorna på ruccolan.
Burrata, valnötter och örtolja över betorna toppa med basilika.
Kommentarer
Skicka en kommentar