Äggost


Påsk. 
Då är väl äggost på sin plats?

Lika som påskefyr. Skönt väder med. 











Äggost

3 liter gammaldags ekologisk mjölk
12 ekologiska ägg
3 dl ekologisk grädde
5 dl ekologisk filmjölk

2-4 dl socker

Koka upp mjölken. Ta väck onga från äggen. Blanda ägg med övriga ingredienser i en bunke. Häll smeten i den kokande mjölken och sänk plattan, rör hela tiden mot botten av kastrullen tills det skär sig, tar en kvart ungefär. Det får inte koka, bara sjuda.

Häll upp med hålslev i en äggostform, varva med socker. Hur söt man vill ha den är en smaksak.
Låt kallna och sen stelna i kylen över två nätter.

Servera med vispad ekologisk grädde och halvfrusna jordgubbar som körs med 2 msk råsocker i en blender till en kall kräm.

Big hit!



 

Kommentarer