Morotskaka

Reklam för KitchenTime



Världens bästa ruta tror jag! Utan tvekan. Så saftig och mycket smak. Den går såklart att göra rund med och servera som kaka på det sättet. 

Dessa passar så fint på träfat. Det är från HK living och du hittar ett här, ett runt, det har jag med och det är nog det finaste träfatet jag har. Passa på att köpa det nu det är ett bra pris!














2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
Pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl pekannötter grovhackade 

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och pecannötterna. 
Häll i en form 25x25 cm som är bakplåtsklädd. Grädda i 175 gr i 45 minuter.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk lime

Vispa ihop glasyren och splitsa på den kalla kakan. Ställ i kylen. Går bra att frysa det som blir över.



 

Kommentarer