Blackberry Crumb Bars
Förra veckan bakade jag dessa rutor fyllda med björnbär. Goda!
Bergen har ju varit fyllda med björnbär i år och jag har frysen full av dem sen förra året. Så i år tänkte jag att det är bättre att baka av dem.
7 dl ekologiskt mjöl
225 gr smör
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ekologiskt ägg
Förbered en form 25x25 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda torra ingredienserna i en typ Kitchen Aid eller liknande. Hyvla ner det kalla smöret. Tillsätt ägget. Det ska bli en smuldeg.
Tryck ut hälften av degen i botten, använd botten av ett glas så det blir packat.
8 dl färska björnbär (ta inte frysta)
1,5 dl socker
1 msk maizena
Fyll detta på botten och toppa sen med resten av smuldegen.
Grädda i 35 minuter. Låt kakan kallna och ställ sen i kylen så det sätter sig. Skär upp i rutor.
Kommentarer
Skicka en kommentar