Banoffee Meringues Cake






När jag var i USA så bakade jag denna tårta till släkten. Idag bakade jag om den till jobbet som jag hade lite kaffe på förmiddagen för de som jobbade. Blev uppvaktad med blomma och present. Världens bästa arbetsplats!















Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk
4 dl grädde
3 bananer
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och söt över grädden.
Riv choklad över det hela.


Kommentarer