Svampgratinerad hummer







Den godaste hummern som jag tycker är när den är svampgratinerad. Det är verkligen supergott!
Ofta när man äter hummer så är det ju mörkt och bilderna därefter, så nu har jag tagit kort på resterna av detta som vi hade till lunch dagen efter. 











Äldsta dottern tycker inte om hummer alls, men här vill ho tränas att tycka om det, tre smakbitar slank ner!



Svampgratinerad hummer:
2 kokta humrar
100 gr färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
salt, peppar
riven ost

Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet.
 Skär köttet i tärningar och lägg skalen i en form.
Fräs svampen i smör.
Gör gratängsåsen.
Lägg i hummerköttet och svampen och fyll de tomma skalen.
På med osten.
Grädda 250 grader i 10 minuter.


Kommentarer