söndag 27 november 2016

Apelsinchoklad cheesecake





Igår hade vi gäster som var lite långväga ifrån. Väldigt mysigt! Denna cheesecake serverades efter maten. Kul med människor man känt länge men inte träffat så ofta genom livet. Roligt att man bara kan fortsätta där man var istället för att börja om.
Cheesecaken är mannens favorit och han fick önska sig, så då blev det denna.





































Botten:

140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Låt den kallna och kyl den minst 4 timmar, helst över natten. Pudra cacao över kakan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar